fredag 29 april 2016

RAW CHIAGLASS MED JORDGUBB

Jakten på goda glassar inför sommaren fortsätter. Målet är: riktigt gott, nyttigt och enkel att göra. Denna nya goding som vi komponerade ihop i början av veckan lär bli en svalkande favorit under sommarsolen i vår familj. Jag fick för mig att blanda i chia, vilket blev en perfekt ingrediens i min jordgubbsglass! Jonathan fick den som smarrigt mellanmål häromdagen (tänk att man kan göra glass så nyttigt att det kan räknas som frukost/mellis -lyxigt i ett barns ögon). Glassen innehåller en hög halt omega-3, c-vitamin, antioxidanter, folsyra och andra nyttiga härligheter. Dessutom mättar den, stillar sötsuget och smakar krämigt jordgubb.
 RAW CHIAGLASS MED JORDGUBB
1 stor eller 2 mindre portioner

1 dl kokosmjölk (det feta vita lagret)
1 msk chiafrön
14 jordgubbar

Mixa kokosmjölk, chiafrön och 7 jordgubbar med stavmixer. Häll i en glasburk, låt stå framme och svälla i ca 20 min och ställ sedan in i frysen i ca 2-3 h. Är den väldigt hårt frusen -låt det stå framme en stund för upptining. Kula till små kulor med glassked eller vanlig sked. Mixa resterande 7 jordgubbar till en jordgubbssås som du häller över glassen. Servera gärna med ett myntablad och varför inte lite vispad kokosgrädde? MUMS!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar