onsdag 18 maj 2016

RAW JORDGUBBSBOLLAR

... Helt ärligt, hur gott låter det inte?! I verkligheten blev de en mumsbit i ljusrosa ton förknippat med soliga sommardagar. Dessa bollar är raw, jag tycker inte de beghöver sötas men med vetskap om att vissa vill ha det sötare än andra så är det enkelt att lägga till lite honung/kokossocker i smeten. Bäst fungerar det att blanda färska/upptinade frysta gubbar med en del frystorkade. Perfekt nu att göra när säsongen närmar sig, som fika, mellis eller kvällsgott för både liten som stor.


RAW JORDGUBBSBOLLAR
Ca 10-12 stycken mindre
1,5 msk Kokosolja
3 msk Kokosmjöl 
3 msk kokosflingor
0,75 dl upptinade frysta jordgubbar + ett par jordgubbar som "kärna"
0,25 dl frystorkade jordgubbar + ett par till garnering (mortlade)
ev. lite honung/kokossocker
Vaniljpulver 
Kokosflingor (till garnering)

Börja med att stavmixa kokosolja, kokosmjöl, 0,75 dl upptinade frysta jordgubbar (urkramade), 0,25 dl frystorkade jordgubbar och vaniljpulver (och eventuellt sötningen)till en slät smet. Blir den för lös -tillsätt mer kokosmjölk, blir den för torr -tillsätt mer kokosolja. Hacka sedan de extra jordgubbarna till små bitar, dessa ska bli som en kärna i bollarna: Ta en liten bit deg, lägg en jordgubbsbit i mitten och omslut, rulla till en boll. Garneringen: Ta de extra frystorkade jordgubbarna och kokosflingorna avsedda för garnering och mixa dem till ett pulver. Rulla bollarna i dem. Ställ in i kylen tills förtäring. Hoppas de smakar! :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar