tisdag 21 juni 2016

LJUVLIG VANILJKRÄM (PALEO)

Inspirerad av duktiga Roy Fares så gjorde jag om hans orginalrecept på vaniljkräm/sås till en fantastiskt god paleo-variant utan vitt socker och mejerier. Så otroligt krämig och god! Passar perfekt som tårtfyllning, eller varför inte tillsammans med lite bär i sin goda enkelhet?

VANILJKRÄM (PALEO)

2 ekologiska äggulor
2 msk kokossocker
0,75 tsk vaniljpulver
1,25 dl kokosmjölk (det tjocka vita lagret, alltså inte själva vattnet) (eller grädde om du äter mejerier)
10 gram kokosolja (neutral, dvs doftfri)

Rör ihop äggulor och kokossocker i en bunke. Lägg vaniljpulvret i kokosmjölken och koka upp i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma vaniljkokosmjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 3 minuter medan du rör. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätta kokosoljan, rör om tills oljan har smält. Ställ åt sidan och låt svalna.

1 kommentar:

  1. Det står kokosolja istället för socker i början ☺

    SvaraRadera