måndag 13 juni 2016

SPENAT- & BROCCOLISOPPA

Som jag tidigare skrivit så har jag fallit allt mer för vegomat. Jag inser att jag tidigare alltid har utgått från köttet på tallriken som huvudföda och sett det gröna som tillägg. Nu har jag börjar vrida på det och ser grönt som minst lika viktig del (ibland viktigast) och det lämnar en skön mättnad istället för en tung. Jag älskar fortfarande kött och vill ha det i min kost, men jag välkomnar vegetariska rätter in i mitt kök. Meatless Monday till ära tänkte jag bjuda på min smarriga spenat- och broccolisoppa. För även om soppa är höstens paradrätt så är denna årstid skördetid för spenat (i alla fall i mitt växthus) och det innebär fler goda recept med just denna råvara. Soppan är krämigt god och innehåller så otroligt mycket järn, vitaminer och mineraler. Den är vegetarisk och går att göra vegansk (inga animalier), LCHF och går att göra PALEO. Mums! 


SPENAT- OCH BROCCOLISOPPA
2 stora portioner
1 stor hackad lök/sharlottenlök
1 stor hackad vitlöksklyfta
Smör/kokosolja att steka i
300 g frusen broccoli
200 g spenat (frusen går bra)
4,5 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (jag älskar Rene Volaires Lantbuljong)
1 näve hackad persilja
2 dl grädde (skippa detta om du vill ha vegansk/PALEO)
Salt + peppar

Fräs på lök och vitlök i smör/kokosolja. Tillsätt broccolin och spenaten och låt dem smälta om de är frusna. Häll i vatten, grönsaksbuljong och persilja och låt det småputtra ett par minuter tills broccolin blivit lite mjuk. Ta av från plattan, stavmixa slät och värm på nytt. Häll i grädde om du äter mejerier och smaka av med salt och peppar. ♡ Servera gärna med ett kokt ägg och lite smulad fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar