måndag 4 juli 2016

RAW SNICKERS CHEESECAKE (to die for, but please don't...)

Idag är jag sådär riktigt stolt över att få bjussa på min receptkreation! Då det är den fjärde juli betyder det att det idag är mitt andra hemland, USAs, nationaldag -vilket vi såklart måste fira lite extra! Så idag tänker jag bjuda på en helt makalöst god raw snickers cheesecake, som snickersglass men utan vitt socker, mjölk eller gluten. Den är rawfood och paleo, och den smakar på riktigt helt himmelskt gott! Jag gör den antingen i en normalstor springform och bjuder på den som cheesecake/tårta (perfekt till festbordet) eller i en avlång brödform och skär den i tunnare bitar som snickersglass... Om ni bara visste hur god denna är, smakar ni denna kommer ni aldrig sakna "vanlig" (sockerproppad) snickers igen... Ett tips är att skära upp den i små fyrkanter (som små godsaks-nuggets), placera i frysen och ha som fika, fredagsmys eller perfekt när sötsuget hoppar fram. Och jag ska ta död på en stor fördom om att rawfood är svårt och tidskrävande att baka - trots den till synes långa instruktionslistan så lovar jag dig att den är så enkel att baka. Prova, du kommer älska den!

Så, grattis USA och ha en fantastisk dag fina ni!


RAW SNICKERS CHEESECAKE
- Degbotten:
1,5 dl jordnötter
0,75 dl jordnötssmör
1/2 dl  kakao
1 msk  honung
1,25 dl dadlar (ca 10 stycken)
 - Cashewlager:
2-3 msk honung
5 msk cashewnötsmjölk (eller mandel)
3 msk jordnötssmör
3,75 dl cashewnötter (blötlagda minst 5 h)
- Kolalager:
20 dadlar (blötlagda minst 5 h)
0,75 dl cashewnötsmjölk (eller mandel)
1 tsk vaniljpulver
2 msk jordnötssmör 
Krm salt
- Chokladöverdrag:
En näve hela jordnötter
200 g raw choklad eller gör din egen:
2 dl raw kakaosmör + 1,5 dl raw kakao + 1 msk kokosolja + 4 msk honung
-
Börja med att mixa jordnötter, jordnötssmör, dadlar, kakao och honung i en mixer tills du har en deg. Tryck ut degen platt i din form och ställ in i frysen. Botten klar!

Sila av vattnet från cashewnötterna och mixa i en mixer tillsammans med jordnötssmör, cashewnötsmjölk och honung i ca 6-7 minuter tills du har en slät röra. Ta ut formen från frysen och bred ut röran på botten. Ställ tillbaka in i frysen!

Sila av vattnet från dadlarna och mixa i en mixer tillsammans med vaniljpulvret, cashewnötsmjölken, salt och jordnötssmöret tills du har en slät "kolasmet". Använd stavmixer det sista om dadlarna inte ger med sig helt. Ta sedan ut formen ur frysen och bred på kolalagret på cashewlagret. Ställ i in frysen igen minst 2 timmar.

Smält chokladen (eller gör din egen genom att smälta kakaosmör i vattenbad tillsammans med kokosoljan, blanda sedan i kakao + honung), ta ut formen ur frysen och häll över cheesecaken -strössla sedan på näven med jordnötter. In i frysen en stund till och voila, världens godaste snickers glasstårta/cheesecake!

6 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott! Är det torkade eller färska dadlar du använder? Dadlarna i degbottnen ska inte blötläggas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Färska och urkärnade, enbart kolalagrets dadlar ska blötläggas :-)

      Radera
  2. OMG �� Det här låter såå gott ��!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Hur lång tid innan man ska äta den ska man ta fram den ur frysen? Har precis hällt på sista lagret, å tänkte ha den på ett kalas imorn. ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emelie, nu är risken stor att du redan hunnit testa och som du säkert märkte så krävs ca 15 minuters upptining. Hoppas du blev nöjd. Kram, Louise

      Radera