onsdag 10 augusti 2016

HIMMELSK HUMMUS

De senaste dagarna har varit riktiga fixar-dagar, igår med en heldag i produktionsstudion och idag har vi fixat nytt pass, storhandlat, gjort ärenden och lagat mat. Samt hunnit med en god lunch med våra fina vänner Ellinor och Walter.

 Jag försöker laga mer vegetariskt här hemma och har i ca tre veckors tid varit sugen på hummus men varje gång saknat en ingrediens... Idag klickade det, jag hade varken glömt att handla hem kikärtor eller tahini och voila så förgylldes salladen med denna himmelska arabiska röra! Hummus är perfekt att äta till sallader eller som sås och att doppa grönsaker i till mellanmål. Och förutom att det smakar gott så innehåller kikärtor mycket fibrer och antioxidanter som skyddar hjärta, lungor och nervsystem. De stabiliserar blodsockret, är bra för tarmarna och reglerar aptiten då de är väldigt mättande. Detta recept är underbart gott -prova! Tips! Blir du lätt hungrig mellan måltiderna? Ta med en liten glasburk hummus och stava en stor morot som du sedan tar fram och äter när sötsuget kommer.

HUMMUS

3 dl kikärtor
2 msk olivolja
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk citronsaft
1 tsk spiskummin
salt + peppar
vatten

Mixa allt med stavmixer, smaka av med salt och peppar. Späd med vatten efter behov och ringla lite olivolja på toppen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar