måndag 22 augusti 2016

SMARRIG SÖTPOTATISPIZZA (gluten- & mjölkfri såklart!)

Om du gillar sötpotatis så kommer detta bli en hit! Sötpotatispizza är nämligen en spännande variation i pizzaköket som hottar upp fredagsmiddagen och dessutom boostar med många trevliga nyttoämnen som gör kroppen gott. Den är superenkel att slänga ihop och själva botten är paleo (gluten- och mjölkfri samt vegan - välj att toppa med något annat än ost så kan du gå all the way paleo). Hoppas det smakar!
SÖTPOTATISPIZZA
1 plåt
 
3 sötpotatisar (ekologiska är normalt sett mindre = ca 450 gram)
3 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk örtsalt
1 tsk havssalt/himalaya

 Sätt på ugnen på 200 grader. Skär sotpotatisen i bitar och koka upp tills den blir lite mjuk. Häll av vattnet. Stavmixa allt till en slät smet och bred ut över en pappersklädd plåt, blöt händerna med vatten för att kunna platta ut den utan att dina fingrar kladdar fast. Skjuts in i ugnen 5-10 minuter. Ta ut och bred ut lite passerade tomater och önskad topping (jag har ofta ost och ex kyckling). In i ugnen tills pizzan fått fin färg. Njut!

1 kommentar:

  1. Jättegott!! Har gjort den två gånger, andra gången med hälften så mycket örtsalt, vi tyckte det var lite väl salt första gången.

    SvaraRadera