tisdag 11 oktober 2016

AMERIKANSKA BOVETEPANNKAKOR MED KANELSMAK (fria från gluten, mejerier och vitt socker)

Imorse kände jag för en omgång riktigt mättande små pannkakor i amerikansk stil. Resultatet blev en riktigt smarrig och hälsosam kreation gjort på bovete (överraskande nog en ört och inget sädesslag, med väldigt mycket mineraler) och kanel. Jag toppade dem med lite chokladstänk (smält mörk choklad), rostade solrosfrön, en klick jordnötssmör och skivad banan. En superenkel men lyxigt härlig frukost och mellis, eller varför inte som lättare lunch eller middag? Naturligt fritt från gluten, mjölk och vitt socker. Jag adderade lite kokossocker som du enkelt kan byta ut mot annan sötning eller helt enkelt skippa helt. Njut!

/ Louise
Organic By Mommy - Healthy eating made easy
AMERIKANSKA BOVETEPANNKAKOR MED KANELSMAK
6 mindre pannkakor
1 dl bovetemjöl
1 tsk kokossocker (ersätt gärna med honung eller annan sötning, eller skippa helt)
0,5 tsk bakpulver
0,5-1 tsk kanel beroende på hur kaneliga du vill ha dem
1,5 krm salt
1,25 dl kokosmjölk eller annan vegetabilisk mjölk
1 stort ägg
1 krm vaniljpulver

Mixa allt med stavmixer och stek i kokosolja eller smör. Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar