onsdag 12 oktober 2016

HIMMELSK VEGO TACO (Paleo, LCHF, Clean eating + vegan)

Om jag skulle beskriva min älskade Simon så skulle benämningen tacoälskare komma efter ord som sambo, fästman och pappa. Den mannen skulle kunna äta taco alla dagar i veckan och ändå gå och längta efter det. Tur för mig är att han har förstått hur illa kött faktiskt är för miljön och även om vi ibland äter det så har vi minskat vår konsumtion (som är från lokal eko-bonde) rejält det senaste året. Oftast kör vi numera på ekologisk hönsfärs, vilket är supergott -men då vi försöker få in mer vegetarisk spänning i vår matmeny så har jag börjat överföra det även på det mest utmanande här hemma: i vårt tacokök... Jag förstår att ni inbitna köttätare och tacolovers redan nu börjar rynka på nästan och överväga att klicka härifrån, gör ni det kommer ni missa ett himmelskt gott recept på taco som smakar taco utan att innehålla så mycket som en smula animalier. Förutom att vara riktigt gott är det dessutom väldigt nyttigt och näringsrikt vilket har gjort det till en ny favorit här hemma. Enough talking, lets get to the darn recipe all ready... so here we go... idag bjuder jag er på... HIMMELSK VEGO TACO AV CHAMPINJONER! Perfekt som lunch/middag och att precis som bilden visar serverat i ett salladsblad ta med som jobblunch. MUMS! Ps. Ser ni den rosa röran? Det är en helt underbart god rödbethummus som ni ska få recept på under morgondagen... Som godis. Fast supernyttig. Säg inte det sista till era barn, lura dem att tro att det är så onyttigt som det smakar!
 
HIMMELSK TACOFÄRS PÅ CHAMPINJONER
3-4 portioner (beroende på hur hungrig du är.....)

250 gram ekologiska champinjoner
ghee/olivolja/smör att steka dem i

tacokrydda (recept på Simons egen tacokrydda kommer..)
1 dl vatten

Hacka champinjonerna i riktigt små bitar. Stek dem i önskad olja/smör och häll i tacokrydda i önskad mängd beroende på hur starkt du vill ha din taco. Häll i ca 1 dl vatten och låt stå och puttra en stund, rör om och låt stå på svag värme tills vattnet har kokats bort. Servera med en massa goda grönsaker, guacemole och rödbetshummus. Njut!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar