torsdag 13 oktober 2016

RACKARNS GOD RÖDBETSHUMMUS

Då vi försöker äta så mycket som möjligt efter säsong gör det mig så glad att hösten och rotfrukternas tid äntligen är här! Det betyder bland annat att rödbetor odlas flitigt i närliggande eko-odlingar och priserna sänks en aning = win win för både plånbok och miljö!
Rödbeta är inte bara god och fin i mat utan framförallt proppad med nyttigheter som gör kroppen gott. Visste du bland annat att rödbetan ökar din prestationsförmåga och återhämtning vid träning, sänker blodtrycket och skapar ett skydd i din mage och slemhinnor som bland annat förebygger magsår?låt denna röda supermat följa med dig hem vid nästa mathandling.

 Idag tänker jag bjuda er på mitt favoritrecept på ljuvlig rödbetshummus. Perfekt som dipp, tillbehör, istället för sås och ja, går att servera till det mesta. Hoppas det ska smaka!

RÖDBETSHUMMUS
3 medelstora rödbetor (kokta och skalade)
1 paket kokta kikärtor (avrunna och avtorkade)
1,5 msk tahini
2 vitöksklyftor (avsmaka gärna med mer om du vill ha starkare)
3 msk olivolja
0,5 tsk salt (avsmaka)
1 tsk spiskummin (viktigt!)
1/2 dl citronsaft

Stavmixa allt till en jämn röra och servera kall. Njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar