tisdag 18 oktober 2016

VÅGA SLÄPP TAGET

Enda sedan Bali har jag känt hur min kropp har vibrerat på en starkare energinivå. En frekvens så långt ifrån den innan jag åkte. Det hela lär ha tagit fart på yogamattan, det är trots allt där jag kommer närmare mig själv och min inre kraft. Det är där jag möter frustration och känslosvall som jag lagt locket på någonstans inom mig, som yogan nu tvingar fram och låter mig konfrontera. Det är jobbigt, men samtidigt så fantastiskt befriande att få se alla dessa jobbiga stunder som ligger och lurar inom oss tills det att vi sett det i vitögat och släpper taget. Att släppa taget om saker, rensa ut våra inre vrår och skrymslen tror jag är ett fantastiskt sätt att ta sig vidare i livet för att kunna blomstra. Och börjar man städa ut en yta i sitt liv så blir man sugen på att ta nästa, inre som yttre rum. På Bali började jag min inre utstädning, bland annat skrev vi en varsin lapp med saker vi var redo att släppa taget om och stundvis pratade vi om saker som varit jobbiga i våra liv. Våra hjärtan fick en chans att lätta på trycket, och trots att det kändes skrämmande att låta vissa känslor få komma ut i ljuset så var det precis det som behövdes för att kunna gå vidare från dem. Det gav en sorts... lättnad. När bollen väl hade sats i rullning var utrensningsprocessen igång och jag känner nu en sådan inspirerande lust att städa ut varenda yta i mitt liv. Ut med det gamla, allt det jag inte behöver, och in med ny luft och kraft. Imorgon ska jag och Jonathan ha en rejäl städdag hemma där allt vi inte använder ska ut, säljas eller skänkas. Och jag förbereder inför att boosta min kropp med ett par veckors inre cleansing och detox- spännande recept kommer... Jag vill rensa bort allt ogräs och låta all grönska få slå ut, för gräset blir trots allt bara grönare där man vattnar det. 

Så, idag skulle jag vilja bjuda in just dig, underbara läsare, till att prova en sak. Jag vill ge dig möjligheten att få lätta på ditt hjärta och ventilera ditt inre. Vi bär alla på tankar, händelser och känslor som tynger oss och som envist klänger sig kvar inom oss och stjäl vår energi. Tills den dagen vi vågar ta steget att blotta dem i dagsljuset. Och ofta är det skönt att få blotta dem inför någon som lyssnar, så att alla de tankar, händelser och känslor får en bekräftelse på att de faktiskt har funnits men nu släppts fria. Så med detta inlägg uppmanar jag dig att våga klicka på kommentarsfältet här nedanför just i detta nu och skriva ner det som du behöver släppa taget om. Det som brinner i ditt hjärta, stundvis visar sig i form av en klump i halsen, en rivande känsla i ditt bröst, en oro, ett jobbigt minne, en ovana eller vad som helst. Inga pekpinnar eller förfiningar -släpp ut allt det som kommer till dig just här och nu. Skriv ner allt som du är redo att släppa taget om, hur mycket eller lite det än finns där inne, skriv för din egen skull och låt det komma ut. Ut med det gamla och gör plats för ny energi. 

Det är befriande, det är stärkande och det är renande. Jag lovar att läsa varenda kommentar och skickar var och en kärlek! Och naturligtvis får man vara anonym!
Bildresultat för let go

4 kommentarer:

 1. Jag är redo att släppa taget om min pojkvän/sambo sedan 7 år tillbaks. Ligger just mitt uppe i separation och har inte sagt orden högt för mig själv, men jag har gett upp. Gav nog upp för längesen, men dum som man är så vill man inte såra. Jag är värd mer och jag kan klara mig själv. Jag är inte beroende av någon annan. Jag släpper taget.

  Stort tack för härlig inspiration och motivation. Ses på Instagram:-)
  Namaste ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina du, jag skickar dig kärlek och omtanke! <3 / Louise, OrganicbyMommy

   Radera
 2. Jag har nyligen gått igenom en tuff separation. Är på god väg uppåt efter en ganska lång och tuff tid men just idag och ikväll föll jag igen. Jag behöver släppa taget om de gamla känslorna, känslor av att inte duga eller vara tillräckligt bra. De sitter kanske mest i mitt huvud. Men de sitter hårt. Behöver släppa taget om de elaka tankarna om mig själv. Behöver också släppa taget om höga krav och om att alltid prestera på topp. Behöver varva ned och skala av. Behöver inse mina begränsningar och säga nej och sätta mitt eget mående först. Behöver släppa taget om vad 'man borde' och istället lyssna inåt till vad jag behöver för mig.
  Jag är bra som jag är. Jag är värd att älskas för den jag är. Den enda jag behöver är mig själv. Jag släpper taget om det mörka för att bli mitt bästa jag. Jag är värd det. Jag släpper taget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fin text, skickar dig kärlek och omtanke! <3 / Louise, OrganicbyMommy

   Radera