onsdag 2 november 2016

BEVARE MIG VÄL FÖR DESSA GODA BAGELS (fria från gluten, mjölk och nötter)

Idag är en dag då jag saknar USA lite extra mycket. Delvis för att det idag är exakt ett år sedan som jag och Jonathan senast besökte min familj i Florida. För att det i helgen var Halloween och strax är Thanksgiving. Och för att jag alltid saknar Solskensstaten och mitt andra hem, helt enkelt. Så dagen till ära så tänkte jag bjuda er på ett helt underbart bagel-recept, för vad är väl mer amerikanskt än en riktigt god bagel? Detta recept är en egenkomponerad favorit som vi ofta slänger ihop. Hoppas ni ska gilla det!

BAGELS
ca 5-6 stycken

50 gram kokosolja
2 dl krämig kokosmjölk (gärna Garants eller Änglamarks)
2 ägg
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt 
1 dl havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 dl pofiber (finns på gluten-hyllan)
2 msk fiberhusk
vallmöfrön till garnering

Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att vispa ihop kokosolja, kokosmjölk, ägg, bakpulver och salt. Ha sedan i resterande ingredienser och låt stå i 10 minuter, så att pofiber och fiberhusk kan svälla. Ta sedan 5-6 kluttar deg: rulla till en avlång cylinder-form och lägg på bakplåtspapper i form av en cirkel, försök sedan fästa ändarna med varandra. Strössla vallmofrön (man kan pensla ett ägg på för att det ska hålla bättre med fröna). Skjuts in i ugnen i ca 15-25 minuter, de ska få fin färg men inte bli hårda. NJUT!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar