tisdag 29 november 2016

PEPPARKAKSMUFFINS (utan gluten, mjölk, socker eller nötter)

Här kommer ett himla gott muffinsrecept med pepparkakssmak. Sötman kommer från banan och dadlar. Den är nötfri men går att göra om (se anvisning) för att bli paleo-vänlig. Hoppas de smakar!
PEPPARKAKSMUFFINS
14-16 stycken

4 bananer
4 ägg
2 dl riven kokos
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
1/2 dl kokosmjöl
 (eller 2 dl mandeljöl + 1/2 dl bovetemjöl istället för 1 dl rismjöl, 1 dl bovetemjöl + 1/2 dl kokosmjöl om du vill ha den PALEO)
2 tsk bakpulver
10 hackade färska dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
nypa salt
4 tsk pepparkakskrydda (eller 1 tsk kanel + 1 tsk mald ingefära + 1/2 tsk kryddnejlika + 1/2 tsk kardemumma)

Sätt på ugnen på 165 grader. Mixa bananer och dadlar till en slät smet. Knäck i äggen och vispa ner resten av ingredienserna. Klicka i dem i muffinsformar och sätt dem i en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter. NJUT!

2 kommentarer:

  1. Tack för ett toppenrecept! Jag dubblade pepparkakskryddorna och hade inne de lite längre i ugnen. De blev jättegoda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums, vad gott och kul att du gillar dem! :-)

      Radera