måndag 21 november 2016

RAW BROWNIEBOLLARNA MAN INTE FÅR MISSA (utan gluten, mjölk, socker eller ägg. Paleo + vegan)

Ännu ett fruktansvärt gott nyttorecept att skämma bort sig med... Mitt mål är att fresta er med så mycket festliga nyttigheter nu i november och december att ni glömmer bort allt vad vitt sockerträsk och e-nummersdjungel heter i jul! Vi börjar denna vecka med ett underbart recept på raw browniebollar... De riktigt smälter i munnen och kan kicka bort många av de andra favoriterna från sötsakslistan. Dessa kan givetvis ätas året om, men varför inte lyxa till julbordet eller glöggen med ett gäng hälsobollar... jag menar browniebollar? Prova dem!


BROWNIEBOLLAR
3 dl valnötter
1 dl cashewnötter
0,75 dl kakao (gärna rå) + att rulla i
1 tsk vaniljpulver
0,25 tsk salt
15 dadlar
1 msk kokosolja
Mixa alla ingredienser till en slät smet med en kraftfull mixer. Ställ in i kylskåpet i ca 10 min. Rulla dem i kakao eller önskad topping. In i kylen direkt och fram till servering. Kan absolut frysas!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar