lördag 19 november 2016

UGNSBAKAD TORSK MED RÖD PESTO OCH ROSTADE ROTFRUKTER (PALEO+ LCHF)

Denna älskade rätt har blivit en ny favorit här hemma. Att något så gott och festligt kan vara så enkelt att tillaga och innehålla så mycket nyttigheter. Hela familjen (både stor och småfolket) föll pladask. Äter du inte mejerier kan du med absolut skippa fetaosten. Och om du inte äter rotfrukter kan du gott och väl bara äta en grönsallad till. Denna smarrighet fungerar perfekt som både vardags- som finmiddag.
UGNSBAKAD TORSK MED RÖD PESTO & ROSTADE ROTFRUKTER
2-3 personer

1 paket torsk (eller annan fisk)
1/2 purjolök
1 sats med röd pesto (recept finner du här)
ev. 1/2 paket fetaost
olivolja
salt + peppar

Morötter + palsternacka i önskad mängd
olivolja 
salt

Tina upp fisken om den är fryst. Hacka purjolök. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform och smörj med olivolja (eller kokos/raps), bred ut den hackade purjolöken och lägg på torsken så utbrett som möjligt. Bred på den röda peston, smula på fetaosten och avsluta med att salta och peppra litegrann. In i ugnen i 20-25 minuter.

Skär morötterna och palsternackan i stavar och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och salta. Skjuts in i ugnen i ca 35 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar