torsdag 15 december 2016

RAW CHOKLADFUDGE MED JÖRDNÖTSSMÖR (LCHF, PALEO, VEGAN)

Mitt bland alla saffransrecept och pepparkakskryddor så känner jag att vi behöver ett riktigt, riktigt gott chokladrecept nu till jul. Jag planerade att ta fram en raw chokladpralin istället för sockerfylld ischoklad, men det utvecklades till en helt underbar lite fudge-ig mjölkchoklad med krämig jordnöt. Väldigt lik den amerikanska chocolate peanutbutter cups. Jag har redan hunnit bjuda runt dem till vänner och familj - alla har älskat den och undrar hur denna kan vara så nyttig som den faktiskt är! Du kan utan problem frysa in dem tills de är dags att serveras. Åh, det är såå goda! Gillar du choklad och jordnöt så är detta ett måste, äter du paleo eller är allergisk så går det kanon att byta ut mot mandelsmör eller hasselnötssmör. Använd ischokladformar/knäckformar.
RAW CHOKLADFUDGE MED JÖRDNÖTSSMÖR
0,6 dl kokosolja
0,75 dl jordnötssmör (eller mandelsmör/hasselnötssmör)
2,5 msk honung/agave/björksocker/sötströ (sötströ eller björksocker vid LCHF/agave vid Paleo + vegan)
1 dl raw kakao (eller vanlig kakao)
1 tsk vaniljpulver 
ev. lite flingsalt strösslat som topping

Smält kokosolja och jordnötssmör/annat nötsmör i en kastrull på medellåg värme tills dess att det blir en smet. Blanda i honung/agave/sötning och rör väl så att det fördelar sig ordentligt. Ta av kastrullen från plattan och häll i kakao och vaniljpulver, blanda smeten väl och häll upp i ischokladformar. Strössla på lite flingsalt och ställ in i frysen i minst 1-2 timmar.

6 kommentarer:

  1. Hej! Gjorde dessa igår och det blev magiskt goda! Tack så mycket för ett bra recept! Har även gjort dina pepparkaksbollar och även de var mycket uppskattade bland alla i familjen :-) Ha en fin söndag! /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad underbart att höra! Tack för att du delar med dig :-) God jul! Kram

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Alltså, jag hittar inga ord, jag kan lätt äta upp hela satsen själv!!

    SvaraRadera
  4. Testar den här nu och det borde ju inte kunna bli fel. Undrar hur man ska förvara den sen? Kyl? Frys? Hur länge håller den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Kylen och de håller i 1-2 veckor utan problem. Vill du så kan du även frysa in dem och då ta ut en stund innan servering. Perfekt att ha i frysen och ta upp när sötsuget kallar. ;-) Gott nytt år!

      Radera