söndag 11 december 2016

SAFFRANSPANNKAKA MED SÖTPOTATIS - SOM EN LUSSEKATT I EN PANNKAKA

Detta recept är ett frukostmåste nu i december för den som gillar lussebullar, man skulle nämligen kunna beskriva den som en matbebis skapad av en pannkaka och lussekatt. Mitt i prick!
SAFFRANSPANNKAKA MED SÖTPOTATIS
2-3 stycken

150 gram sötpotatis (skala den och koka mjuk)
1/2 paket saffran
ev. 10-15 russin
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
stor nypa salt
1 msk fiberhusk
Kokosolja att steka i

Börja med att koka upp sötpotatisen till mjuk konsistens. Mixa sedan sötpotatis, saffran, ägg, vaniljpulver, salt och fiberhusk till en jämn smet. Blanda därefter direkt i russin i smeten och låt stå i ca 10 minuter. Stek i kokosolja och platta ut dem med stekspaden för att få dem i slätare pannkaksform. NJUT! Servera gärna med lite kokosgrädde, bär och russin på om du inte har det i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar